Galerija Alan Bjelovar

Sabolović Zlatko

Sabolović Zlatko

Zlatko Sabolović je rođen 1960. godine.

Godine 1984. diplomirao je na ekonomskom fakultetu (organizacijsko-informatičko usmjerenje). Aktivno se bavi slikarstvom. Član je likovnih udruga „Podravka 72", „Leonardo" Grubišno Polje, „DA" Daruvar te LUB-a Likovnog udruženja Bjelovar gdje je predsjednik zadnjih 16 godina.

Svoje likovno stvaralaštvo započeo je grafikom prije više od 30 godina, a nastavio akvarelom, kombiniranom tehnikom, suhim pastelom, uljem, a i posljednje vrijeme i kiparstvom oblikujući drvo i jelenski rog. Slika sve motive a najdraže su mu vedute, pejzaži, mrtve prirode, stari i iščezli predmeti, religiozni i lovački motivi.

Nesebični je donator svojih slika u mnogih humanitarnih akcija: za invalide domovinskog rata, policiju, vojsku, spomen područje Barutana, vatrogasce, stare i nemoćne osobe, osnovne škole, caritas, liga protiv raka, dječji odjel - Rebro Zagreb, crkve, privatne i galerijske prostore, zbirku prof. Bauera, te za ratom razrušene gradove.

Sudjelovao je na preko stotinu skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je 15 puta samostalno izlagao u Virovitici, Čazmi, Garešnici, Kapeli, Dubrovniku, Pakracu, Tribunju, Daruvaru, Zagrebu i vise puta u Bjelovaru.

Organizator je i voditelj, te aktivno sudionik velikog broja likovnih kolonija sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Dopredsjednik je Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Županije bjelovarsko-bilogorske i koordinator kulture u Bjelovarskom centru za razvoj civilnog društva. Od 1991. godine djelatnik je PU Bjelovarsko-bilogorske.

Živi i radi u Bjelovaru. Oženjen je i otac dvoje djece. Slobodno vrijeme koristi slikajući u vlastitom ateljeu.

Sabolović Zlatko: Jeleni , u/p 50x40 cijena: 1500 kn
okvir u cijeni

Jeleni
u/p 50x40
Cijena: 1500 kn okvir u cijeni

 

Cijene vrijede od 01.10.2017. do opoziva ili slijedeće promjene, odnose se na gotovinsko plaćanje, te  uključuju PDV.

Protuvrijednost u kunama obračunava se prema prodajnom tečaju eura kod Erste banke važećem na dan plaćanja ili na dan izrade ponude.

Zadržavamo pravo promjene cijena bez prethodne najave. Zadržavamo pravo ispravka nenamjerno pogrešno upisanog teksta ili podatka na stranici.