Umjetnik: Sabolović Zlatko

Zlatko Sabolović je rođen 1960. godine.

Godine 1984. diplomirao je na ekonomskom fakultetu (organizacijsko-informatičko usmjerenje). Aktivno se bavi slikarstvom. Član je likovnih udruga „Podravka 72”, „Leonardo” Grubišno Polje, „DA” Daruvar te LUB-a Likovnog udruženja Bjelovar gdje je predsjednik zadnjih 16 godina.

Svoje likovno stvaralaštvo započeo je grafikom prije više od 30 godina, a nastavio akvarelom, kombiniranom tehnikom, suhim pastelom, uljem, a i posljednje vrijeme i kiparstvom oblikujući drvo i jelenski rog. Slika sve motive a najdraže su mu vedute, pejzaži, mrtve prirode, stari i iščezli predmeti, religiozni i lovački motivi.

Nesebični je donator svojih slika u mnogih humanitarnih akcija: za invalide domovinskog rata, policiju, vojsku, spomen područje Barutana, vatrogasce, stare i nemoćne osobe, osnovne škole, caritas, liga protiv raka, dječji odjel - Rebro Zagreb, crkve, privatne i galerijske prostore, zbirku prof. Bauera, te za ratom razrušene gradove.

Sudjelovao je na preko stotinu skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je 15 puta samostalno izlagao u Virovitici, Čazmi, Garešnici, Kapeli, Dubrovniku, Pakracu, Tribunju, Daruvaru, Zagrebu i vise puta u Bjelovaru.

Organizator je i voditelj, te aktivno sudionik velikog broja likovnih kolonija sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Dopredsjednik je Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Županije bjelovarsko-bilogorske i koordinator kulture u Bjelovarskom centru za razvoj civilnog društva. Od 1991. godine djelatnik je PU Bjelovarsko-bilogorske.

Živi i radi u Bjelovaru. Oženjen je i otac dvoje djece. Slobodno vrijeme koristi slikajući u vlastitom ateljeu.

AKCIJA
Sabolović Zlatko
Jeleni
ulje na platnu / 50 x 40 cm

1.500,00 kn 1.150,00 kn ( -23% )